Ska träffa Fatah Youth i Ramallah

Publicerat den 16 maj, 2011

Jag och SSU:s förbundssekreterare samt en delegation SSU:are ska snart till Ramallah och träffa Fatah Youth. Samtalet kommer att handla om ockupationen, om läget efter helgen, om samarbetet mellan SSU och Fatah Youth i framtiden. Ibland är går det snabbt i livet. Igår följde jag valvakan, idag handlar samtalen om hur vi ska kunna få nytt hopp i Mellanöstern.

Just nu sitter jag i lobbyn på vårt hotell i Jerusalem. Utanför tutar bilarna lite, men annars är det lugnt. Det känns overkligt att det tydligen var skottlossning i grannkvarteret här igår. En 16-årig kille dog. Jag har nyss träffat Isabel som har jobbat här i tre månader nu. Hon berättar om de mest fasansfulla situationer, där små barn blir utsatta för beskjutningar. Redan efter några timmar har jag återfått den känsla jag hade sist jag besökte Palestina. Hur kan detta hända? Hur kan människor fråntas allt och förväntas acceptera det?

Publicerat i:
Notice: Tema utan comments.php har upphört sedan version 3.0 utan alternativ tillgängliga. Var vänlig inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /customers/6/e/e/jytteguteland.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 2957

En kommentar till “Ska träffa Fatah Youth i Ramallah”

  1. Gun Bengtsson skriver:

    Tack, stort tack för denna verklighetsnära rapport från unga politikers arbete! Vi är många som tänker på er och hoppas att resan ska ge resultat och goda kontakter.

Kommentera