Ska träffa Fatah Youth i Ramallah

Jag och SSU:s förbundssekreterare samt en delegation SSU:are ska snart till Ramallah och träffa Fatah Youth. Samtalet kommer att handla om ockupationen, om läget efter helgen, om samarbetet mellan SSU och Fatah Youth i framtiden. Ibland är går det snabbt i livet. Igår följde jag valvakan, idag handlar samtalen om hur vi ska kunna få nytt hopp i Mellanöstern.

Just nu sitter jag i lobbyn på vårt hotell i Jerusalem. Utanför tutar bilarna lite, men annars är det lugnt. Det känns overkligt att det tydligen var skottlossning i grannkvarteret här igår. En 16-årig kille dog. Jag har nyss träffat Isabel som har jobbat här i tre månader nu. Hon berättar om de mest fasansfulla situationer, där små barn blir utsatta för beskjutningar. Redan efter några timmar har jag återfått den känsla jag hade sist jag besökte Palestina. Hur kan detta hända? Hur kan människor fråntas allt och förväntas acceptera det?

Publicerat av

Jytte Guteland

Förbundsordförande SSU. Jag blev medlem i SSU för drygt tio år sedan. Då, liksom nu, var jag förbannad på orättvisor i skolan. Orättvisor som felaktiga bedömningar på betyg och mobbing. Socialdemokrat blev jag eftersom jag tyckte att det var det enda partiet som både ville ge alla jämlika förutsättningar för alla unga och hade de smartaste idéerna kring hur det skulle gå till. Jag är djurvän. Är typen som inte klarar att se en hund gå förbi på gatan, utan att tvångsmässigt vända mig till matte för att be om att ”få klappa”. Hjärtat veknar och blöder framför dokumentärserier som ”Djurpolisen i Huston”. Har ägnat fler kvällstimmar åt att följa den än hälsosamt. Annars gillar jag längdskidor, orientering och hjortronsylt. Blir sentimental och lycklig av serier som ”På spaning i New York” och ”Twin Peaks”. Ogillar tidiga mornar och gråa kärlekslösa dagar när tristessen och ångesten kryper sig in i huden. Vissa säger att de gillar årstidsväxlandet. Har de verkligen varit med i Stockholms morgonrusning en grå oktobermorgon? Eller flyr de konstant till varmare breddgrader? Utan julen och längdskidorna skulle jag tappat greppet. Garvar annars åt och med Mia och Klara och Anna Anka. Beundrar Meryl Streep, Noomi Rapace och Marit Bergman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>