Teflonmännen Bildt och Reinfeldt

De är som gäss, Reinfeldt och Bildt. Oberört låter de kritiken glida av de feta hudarna. Tidigare ministrar har lämnat för TV-licenser men dessa herrar behandlar eventuella folkrättsbrott som om det gällde myggstick. Carl bildt förminskar offentlig kritik med att ”herrarna borde lugna sig lite”.      

Bildt och Reinfeldt är just nu riktigt illa ute, med alla mått mätt. Den ena misstänkt för folkrättsbrott, den andra försvarar den första. Dessutom helt i strid med tidigare principer.  Reinfeldt har själv nyss sagt sig stå bakom riktlinjer som säger att om att en politiker är föremål för utredning om allvarliga brott måste denne ta time-out. Idag vägrar han kräva detta av Carl Bildt som är föremål för utredning av en av de värsta typen av brott man kan tänka sig.

Publicerat av

Jytte Guteland

Förbundsordförande SSU. Jag blev medlem i SSU för drygt tio år sedan. Då, liksom nu, var jag förbannad på orättvisor i skolan. Orättvisor som felaktiga bedömningar på betyg och mobbing. Socialdemokrat blev jag eftersom jag tyckte att det var det enda partiet som både ville ge alla jämlika förutsättningar för alla unga och hade de smartaste idéerna kring hur det skulle gå till. Jag är djurvän. Är typen som inte klarar att se en hund gå förbi på gatan, utan att tvångsmässigt vända mig till matte för att be om att ”få klappa”. Hjärtat veknar och blöder framför dokumentärserier som ”Djurpolisen i Huston”. Har ägnat fler kvällstimmar åt att följa den än hälsosamt. Annars gillar jag längdskidor, orientering och hjortronsylt. Blir sentimental och lycklig av serier som ”På spaning i New York” och ”Twin Peaks”. Ogillar tidiga mornar och gråa kärlekslösa dagar när tristessen och ångesten kryper sig in i huden. Vissa säger att de gillar årstidsväxlandet. Har de verkligen varit med i Stockholms morgonrusning en grå oktobermorgon? Eller flyr de konstant till varmare breddgrader? Utan julen och längdskidorna skulle jag tappat greppet. Garvar annars åt och med Mia och Klara och Anna Anka. Beundrar Meryl Streep, Noomi Rapace och Marit Bergman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>