Protesterna mot det iranska valet fortsätter

Fick detta i mailboxen:

“Human beings are members of a whole, In creation of one essence and soul. If one member is afflicted with pain, Other members uneasy will remain. If you have no sympathy for human pain, The name of human you cannot retain.” – Saadi

On a historical presidential election, Iranians showed up in an unprecedented turnout since Iran’s revolution in 1979, showing their willingness for change in a democratic way. The people were tired of economic turmoil, social chaos, violent attitudes, unreasonable decisions made by government and being humiliated by their own president in the international community. The high turnout itself proves the evolutionary wave for changing the current President, Mahmoud Ahmadi Nejad, in a legitimate frame of election. But as the election reached to it’s climax on Friday 12th of June 2009, the incumbent government conspicuously denied the will of it’s own people and with committing the biggest fraud in the history of democracy in Iran, rigged the election by manipulating the ballots. There are several certain evidences proving the occurrence of ballots counting fraud. From the moment that the results of this deceitful election was announced, people of Iran all across the country, have taken to the streets peacefully to vent their frustrations. All that people want is a fair counting of their votes and they are manifesting it by crying out “where is my vote”. Unfortunately, despite peaceful nature of these protests, government has responded with harsh and violent reactions through anti-riot police and special security guards, who are furiously beating innocent people with batons and shockingly with gun shots. People are facing strict communication restrictions by means of mobile telephone network cut-off, internet blockage and satellite channels disturbance. Meanwhile, hard-line vigilantes roam the city on motorcycles, raiding student dormitories and even breaking into residential buildings. More than hundred of reformist leaders and other active members alongside many individuals were arrested with no clear allegations.
People of Iran are now struggling for their certain right to choose their own president. For the sake of humanity, for the sake of democracy, for prevention of more bloodshed, people of Iran need help from all over the world. We expect people worldwide not to accept the legitimacy of the Iranian elections and we expect them to condemn the governmental violence in Iran. International silence towards these fraudulence and irregularities would have costly consequences for people .Accepting Mahmood Ahmadi Nejad as the new president of Iran will extinguish any hope of democracy and freedom in Iran. Iranian people are fighting, we just need support. If Iran sleeps tonight, it would sleep for ever.

Iranian Students in Sweden

Publicerat av

Jytte Guteland

Förbundsordförande SSU. Jag blev medlem i SSU för drygt tio år sedan. Då, liksom nu, var jag förbannad på orättvisor i skolan. Orättvisor som felaktiga bedömningar på betyg och mobbing. Socialdemokrat blev jag eftersom jag tyckte att det var det enda partiet som både ville ge alla jämlika förutsättningar för alla unga och hade de smartaste idéerna kring hur det skulle gå till. Jag är djurvän. Är typen som inte klarar att se en hund gå förbi på gatan, utan att tvångsmässigt vända mig till matte för att be om att ”få klappa”. Hjärtat veknar och blöder framför dokumentärserier som ”Djurpolisen i Huston”. Har ägnat fler kvällstimmar åt att följa den än hälsosamt. Annars gillar jag längdskidor, orientering och hjortronsylt. Blir sentimental och lycklig av serier som ”På spaning i New York” och ”Twin Peaks”. Ogillar tidiga mornar och gråa kärlekslösa dagar när tristessen och ångesten kryper sig in i huden. Vissa säger att de gillar årstidsväxlandet. Har de verkligen varit med i Stockholms morgonrusning en grå oktobermorgon? Eller flyr de konstant till varmare breddgrader? Utan julen och längdskidorna skulle jag tappat greppet. Garvar annars åt och med Mia och Klara och Anna Anka. Beundrar Meryl Streep, Noomi Rapace och Marit Bergman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>