Målgång i Mora efter 90 km

11 timmar 8 minuter 4 sekunder. Stundtals kändes det som om jag var med i Stephen Kings ”Maratonmarschen”, som när vi hade fem mil kvar och blötsnön droppade i ansiktet.. då var gästbloggaren länsmans insatser ovärderliga. Likaså pappas uppmuntrande kommentarer. Bror hade man möjligen hjälp av som hare, eftersom han låg en dryg timme före oss.

För er som ännu inte kört de nio milen, kan jag berätta att det är en rent ombeskrivlig känsla att se målfållan. Jag fick en sån adrenalinkick att jag spurtade om ett antal förvånade skidåkare, som säkert startat senare än jag och som därmed ändå skulle slå min tid. Avslutade spurten med att försöka slå den sista killen jag hade framför mig och lyckades därför kröna det hela med en riktig praktvurpa i mål. Den vurpan ledde till att jag fick prata med målspeakern..

Nu bär det av hem igen! Mission completed! 

 

  

 

    

 

Publicerat av

Jytte Guteland

Förbundsordförande SSU. Jag blev medlem i SSU för drygt tio år sedan. Då, liksom nu, var jag förbannad på orättvisor i skolan. Orättvisor som felaktiga bedömningar på betyg och mobbing. Socialdemokrat blev jag eftersom jag tyckte att det var det enda partiet som både ville ge alla jämlika förutsättningar för alla unga och hade de smartaste idéerna kring hur det skulle gå till. Jag är djurvän. Är typen som inte klarar att se en hund gå förbi på gatan, utan att tvångsmässigt vända mig till matte för att be om att ”få klappa”. Hjärtat veknar och blöder framför dokumentärserier som ”Djurpolisen i Huston”. Har ägnat fler kvällstimmar åt att följa den än hälsosamt. Annars gillar jag längdskidor, orientering och hjortronsylt. Blir sentimental och lycklig av serier som ”På spaning i New York” och ”Twin Peaks”. Ogillar tidiga mornar och gråa kärlekslösa dagar när tristessen och ångesten kryper sig in i huden. Vissa säger att de gillar årstidsväxlandet. Har de verkligen varit med i Stockholms morgonrusning en grå oktobermorgon? Eller flyr de konstant till varmare breddgrader? Utan julen och längdskidorna skulle jag tappat greppet. Garvar annars åt och med Mia och Klara och Anna Anka. Beundrar Meryl Streep, Noomi Rapace och Marit Bergman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>