Fler som gör analysen

Publicerat den 7 januari, 2008

att MUF både har en naiv och fackföreningsfientlig idé om vad som är jobbskapande politik.

Publicerat i:
Notice: Tema utan comments.php har upphört sedan version 3.0 utan alternativ tillgängliga. Var vänlig inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /customers/6/e/e/jytteguteland.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 2957

5 kommentarer till “Fler som gör analysen”

 1. Edvin Ala(m) skriver:

  Den jobbpolitik som vi ser nu är bra, dock kan mer göras. Ett avskaffande av skatt skulle vara ett stort kliv framåt för att få in fler på arbetsmarknaden.
  Mycket bättre än din ”hide and don’t seek” politik på området.

 2. Firre skriver:

  Låter som att MUF har samma anti-fackliga idéer som sitt moderparti. Vi får väl se hur det blir med den minskade arbetslösheten när las avskaffas, ekonomin är i kris p.g.a. skattesänkningarna och fler och fler får psykiska sammanbrott för att de inte får vara sjukskrivna och får sämre och sämre ersättning när de är arbetslösa…
  Och allt detta för att skapa ett skatteparadis för de rika…

 3. Karl Malmqvist skriver:

  Mycket kan sägas om MUF och deras retorik, men artikeln du hänvisar till är direkt lögnaktig:

  ”Han [Wykman] ogillar progressiv beskattning och vill ha platt skatt – det vill säga att alla ska betala samma skatt oavsett hur stora deras inkomster är.”

  Detta är självklart inte sant. Platt skatt innebär att alla betalar samma marginalskatteSATS, oavsett inkomst. Dubbelt så hög löneökning –> dubbelt så hög skatteökning. Det torde såväl du som artikelförfattaren inse.

  Dessutom ingår ett (högt) grundavdrag, vilket i praktiken gör den platta skatten progressiv; bara inte i samma utsträckning som nuvarande lapptäcke till skatteregler.

  Men, men… Inte så lätt alla gånger.

 4. Holy Ninja skriver:

  Ju mindre makt sossar och fack har desto bättre för Sverige. Det finns det siffror på.

 5. David Reynolds skriver:

  Jag gick med i SSU 1994 och trodde man kunde förändra denna värld. Jag märkte efter ett tag att det var svårt, det gäller att kämpa varje dag mot egoistiska människor. Demokratins största hot är individualism, att några få ska bestämma åt andra. Länder blir ofta skötta som företag. MUF älskar denna företagsanda. Jag försvarar inte kommunismens övergrepp, jag anklagar kapitalismens dagliga övergrepp världen runt. Jag gillar inte denna typer av bloggar, personvald efter att man är populär, det är ens utopi som skall hörsammas, ens tankar och värderingar. Att ena ett folk mot samma mål att göra världen en bättre plats.. SSU och andra som står på vänster bör inte kämpa mot högern och MUF. Det finns ingen kamp eftersom de står för ideal som är sjuka. Varför slåss mot en snedvriden ideologi? Vi kör vår grej och det kommer folk att haka på. MUF rasar aldrig mot något, i deras värld finns inga problem. De är förda bakom ljuset av kapitalismens löften.

Kommentera